Immediatprotese

En immediatprotese er ideel, hvis du skal have trukket en eller flere tænder ud, men ikke ønsker at gå uden tænder på noget tidspunkt.

Vi fremstiller en hel- eller del protese til dig inden, du får trukket tænderne ud, så den er klar til dig, så snart du har behov for den. Du er naturligvis med i den kosmetiske udforming af protesen, så den kommer til at se ud præcis, som du ønsker det. Står du over for en tandudtrækning, så besøg os på klinikken inden til en uforpligtende, gratis forundersøgelse. Så finder vi sammen den bedste løsning for dig.

Sådan foregår forløbet

Vi sørger for at være tovholdere på projektet, så du ikke skal koncentrere dig om andet end at vænne dig til forandringerne. Vi sørger for at booke tiderne til dig med tandlægen, så vi kan sikre, at forløbet foregår trygt og godt.

Forløbet starter med en konsultation på vores klinik, hvor vi tager de forudgående aftryk samt registreringer. Efterfølgende aftaler vi en tid hos tandlægen, som vil stå for selve tandudtrækningen, hvorefter du umiddelbart herefter får indsat din protese hos os. Efter din protese er bllevet indsat, anbefaler vi, at du hviler dig og sørger for ikke at indtage noget over kropstemperatur. Dagen efter kommer du til kontrol, så vi kan sikre os, at protesen sidder som den skal.

Fordelene ved en immediatprotese er, at du undgår at skulle have en overgangsperiode uden tænder. Samtidig virker protesen også som en beskyttende bandage over kæben, hvor der er foretaget tandudtrækning. Gummen bliver endvidere beskyttet mod overbellastning. Der er derfor både kosmetiske og beskyttende fordele.

Efterbehandling

Efter tandudtrækning sker der en forandring af kæben i helingsprocessen. Knoglen lukker sig over de huller, tandrødderne har efterladt, og gummen bliver derfor smallere og lavere. Da din protese er tilpasset din kæbe lige efter tandudtrækningen, og disse forandringer derfor ikke er begyndt, vil din protese blive løs efter lidt tid. Det skyldes, at der er opstået et hulrum mellem gummen og tand protesens bund. Det er derfor nødvendigt at få ti I passet protesen, efter forandringerne er sket.

Tilpasningen foretages ved, at der støbes et nyt aftryk i tandprotesen, der passer til den nye form, gummen har fået. Dette kaldes en rebasering. Du skal dog ikke undvære protesen mere end blot tre til fire timer, da vi foretager rebaseringen på vores eget laboratorie. Normalt vil det være nødvendigt at foretage en rebasering flere gange, da gummen forandrer sig henover tid. Første gang er normalt ca. en måned efter tandudtrækningen. Anden gang er gerne tre til seks måneder efter, mens tredje gang er ca. et års tid efter.

Afhængigt af, hvor mange tænder der er trukket ud, og hvor meget gummen svinder, kan det være nødvendigt at dupllikere tandprotesen, da bid og pasform har ændret sig så markant, at en rebasering ikke længere er nok til, at protesen sidder optimalt. En duplikering af protesen betyder blot, at der fremstilles en ny protese, hvor tænderne genanvendes, men med nyt aftryk samt bidprøve.

Efterbehandling i forbindelse med en immediatprotese er ikke inkluderet i protesens pris. Se også hvilke muligheder vi tilbyder indenfor  helproteser.