Websitet anvender cookies til analyseformål og tilpasset indhold.

klinisk-tandteknik-logo.png

Behandlinger

Når man skal have en tandprotese, så er det vigtigt at få klarlagt hvilken protese, som passer til netop dig. Læs mere om protesetyper nedenfor.

Helprotese

Står du i en situation, hvor du har mistet alle dine egne tænder, så kan vi hjælpe dig med at få dit naturlige smil tilbage. 

Tænderne er en stor del af ansigtet, og det har derfor stor betydning for den enkelte, at de ser ud på netop deres karakteristiske måde. Vi laver en hel protese til dig, der ser ud fuldstændigt som dine egne tænder gjorde. Det eneste du skal gøre er at medbringe et foto, hvor vi kan se, hvordan dit smil så ud før. Som en lille bonus er det tilmed muligt at rette op på eventuelle skønhedsfejl, så du får lige det tandsæt, du ønsker. 

Med en hel protese kan vi sørge for, at dit udseende ikke bliver forandret, se vom du har mistet dine tænder. Kom ind forb· vores klinik til en uforpligtende, gratis forundersøgelse, hvor vi finder en løsning, der passer dine ønsker. 

Hvad er en hel protese? 

En hel protese er et sæt nye tænder til enten over- eller undermund. Vi fremstiller dem så de ligner dine egne tænder, før de blev dårlige. En hel protese· overmunden sidder fast ved, at der dannes et vakuum1 mellem protesen og din gane. Det er dog også muligt at fremstille en ganefri protese, som så i stedet sidder fast ved hjælp af implantater i kæben. 

I undermunden er det lidt anderledes, da der ikke kan dannes det samme vakuum som i overmunden. Her vil tand protesen altså ligge stabilt på gummen, men altid kunne løftes med tungen. Det er dog også her mulligt at fastsætte hel protesen med implantater, så du opnår en større tryghed for, at protesen bliver, hvor den skal. 

Helproteser kan kombineres med andre tandprotesetyper, hvis det skulle være nødvendigt. Eksempelvis en hybrid/implantatforankret tandprotese eller flere forskellige typer del proteser. 

 
 

helprotese.jpg

 

Læs mere…

lmmediatprotese

En immediatprotese er ideel, hvis du skal have trukket en eller flere tænder ud, men ikke ønsker at gå uden tænder på noget tidspunkt. 

Vi fremstiller en hel- eller del protese til dig inden, du får trukket tænderne ud, så den er klar til dig, så snart du har behov for den. Du er naturligvis med i den kosmetiske udforming af protesen, så den kommer til at se ud præcis, som du ønsker det. Står du over for en tandudtrækning, så besøg os på klinikken inden til en uforpligtende, gratis forundersøgelse. Så finder vi sammen den bedste løsning for dig.

Sådan foregår forløbet 

Vi sørger for at være tovholdere på projektet, så du ikke skal koncentrere dig om andet end at vænne dig til forandringerne. Vi sørger for at booke tiderne til dig med tandlægen, så vi kan sikre, at forløbet foregår trygt og godt. 
Forløbet starter med en konsultation på vores klinik, hvor vi tager de forudgående aftryk samt registreringer. Efterfølgende aftaler vi en tid hos tandlægen, som vil stå for selve tandudtrækningen, hvorefter du umiddelbart herefter får indsat din protese hos os. Efter din protese er bllevet indsat, anbefaler vi, at du hviler dig og sørger for ikke at indtage noget over kropstemperatur. Dagen efter kommer du til kontrol, så vi kan sikre os, at protesen sidder som den skal. 

Fordelene ved en immediatprotese er, at du undgår at skulle have en overgangsperiode uden tænder. Samtidig virker protesen også som en beskyttende bandage over kæben, hvor der er foretaget tandudtrækning. Gummen bliver endvidere beskyttet mod overbellastning. Der er derfor både kosmetiske og beskyttende fordele. 

Efterbehandling 

Efter tandudtrækning sker der en forandring af kæben i helingsprocessen. Knoglen lukker sig over de huller, tandrødderne har efterladt, og gummen bliver derfor smallere og lavere. Da din protese er tilpasset din kæbe lige efter tandudtrækningen, og disse forandringer derfor ikke er begyndt, vil din protese blive løs efter lidt tid. Det skyldes, at der er opstået et hulrum mellem gummen og tand protesens bund. Det er derfor nødvendigt at få ti I passet protesen, efter forandringerne er sket. 

Tilpasningen foretages ved, at der støbes et nyt aftryk i tandprotesen, der passer til den nye form, gummen har fået. Dette kaldes en rebasering. Du skal dog ikke undvære protesen mere end blot tre til fire timer, da vi foretager rebaseringen på vores eget laboratorie. Normalt vil det være nødvendigt at foretage en rebasering flere gange, da gummen forandrer sig henover tid. Første gang er normalt ca. en måned efter tandudtrækningen. Anden gang er gerne tre til seks måneder efter, mens tredje gang er ca. et års tid efter. 

Afhængigt af, hvor mange tænder der er trukket ud, og hvor meget gummen svinder, kan det være nødvendigt at dupllikere tandprotesen, da bid og pasform har ændret sig så markant, at en rebasering ikke længere er nok til, at protesen sidder optimalt. En duplikering af protesen betyder blot, at der fremstilles en ny protese, hvor tænderne genanvendes, men med nyt aftryk samt bidprøve. 

Efterbehandling i forbindelse med en immediatprotese er ikke inkluderet i protesens pris. 

 
 

immediat-protese.jpg

Læs mere…

Provisorisk protese 

Skal du have trukket tænder ud, som efter helingsprocessen skal erstattes med en fast løsning?

En provisorisk protese sikrer, at du ikke skal gå uden tænder i den mellemliggende periode, så du hele tiden opretholder et flot smil. Så skal du ikke bekymre dig om det kosmetiske og praktiske efter udtrækningen. Vi tilbyder en gratis, uforpligtende forundersøgelse, hvor vi sammen finder den løsning, der er bedst for dig. 

Sådan foregår forløbet 

Den provisoriske protese fremstilles inden udtrækningen af tænderne og indsættes umiddelbart efter. Når kæben er helet efter ca. tre til seks måneder, kan den endelige faste bro fremstilles. Du er altså på intet tidspunkt nødsaget til at mangle tænder. 

 

FOTO PÅ VEJ!

Læs mere…

Delproteser

Delproteser kan hjælpe dig, der har mistet nogle af dine naturlige tænder. 

Vi sørger for, at du får udfyldt hullerne med tænder, der ligner dine egne - både i farven og størrelse. På denne måde kan du få dit eget naturlige smil tilbage. Kig forbi vores klinik til en gratis og uforpligtende forundersøgelse, hvor vi i fællesskab undersøger, hvilken løsning der er bedst for dig, så du kan få et resultat, du er tilfreds med. 

Hvad er en delprotese? 

Der findes forskellige former for delproteser. Hvi I ken type der er bedst for dig afhænger af, hvilken stand dine naturlige tænder er i, samt hvor mange der er tilbage. De forskellige muligheder er henholdsvis unitorproteser, partielle proteser og flexiteproteser. Du kan læse mere om de forskellige løsninger herunder.

Unitorproteser 
Denne form for delprotese er den mest almindelige, da den fylder minimailt i munden. Yderligere kan den udvides med flere tænder, hvis der på et senere tidspunkt skulle blive behov for det. Læs mere under udvidelse af protese. Den sidder fast i munden ved hjælp af bøjler, der er støbt efter formen på dine egne tænder, hvilket sikrer at den er yderst stabil. Protesen bliver fremstillet j krom og kobolt, hvilket gør at den er meget brudsikker. 

Partielle proteser 
Den partielle protese bliver ofte kaldt en overgangsprotese, da den er mulig at udvide med flere tænder. Derfor bruges den også oftest, hvis dine egne tænder er svage eller ikke forventes at have så lang levetid. Denne type protese ligger på gummen og kan derfor være mere ustabil i sammenligning med en unitarprotese. Samtidig fylder den mere i munden og har en lavere holdbarhed. 

Flexiteproteser 
Flexiteproteser har den fordel, at de ikke sættes fast med bøjler, men i stedet klipses på dine tilbageværende tænder. Samtidig er de fremstillet i en meget stærk vinyl, der er meget fleksibel og bøjelig. Der er ved denne form for protese også mulighed for, at den kan !,aves som en hel protese. 

Udvidelse af proteser 
Del proteser kan udvides, så du ikke behøver at få en helt ny protese, hvis du skulle miste endnu en af dine naturllige tænder. Fleksibiliteten er derfor stor, når du har en delprotese. Skal du have trukket en tand ud, tager vi et aftryk af tanden inden da. Din protese vil så efterfølgende være klar ca. tre timer efter. Du behøver altså ikke være bekymret for, at du skal gå uden tænder på noget tidspunkt. Vi tilbyder en gratis, uforpligtende forundersøgelse, hvor vi undersøger dine muligheder.

 


forside-billede.jpg

Læs mere…

Bestil gratis forundersøgelse

Vi ved, at alle forløb er individuelle, og vi inviterer dig derfor til en gratis forundersøgelse, hvor vi kan fortælle om dine muligheder. På denne måde sikrer vi os, at du er tryg inden forløbet starter. Sådan tror vi, at din tilfredshed bliver størst.